Az állandó kiállítás bezárásáig:
8 8
nap
1 1
9 9
óra
3 3
2 2
perc
3 3
7 7
másodperc

Időszaki tárlatok

az Európai Közép Galériában

Érdekességek, hírek

Meghívó, Hónap Műtárgya

Danubius Mysticus

Kalandjáték a Duna Múzeumban
   apple touch icon

Vízmérce

A Duna Múzeum ismeret- terjesztő blogja

Tovább...


EFOP-hírek:

Okt.26, Nov.6, Esztergom
Október 24, Kisköre
Október 13, Esztergom
Október 10, Sajfok

Október 4, Gátőrház


A Hónap Műtárgya

Planiméter a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság gyűjteményéből

2

Részletek...


Gyűjts és nyerj!

Múlt századi hűtőmágnesek a Duna Múzeumból

1


Felhívás SZJA 1%

Támogassa a hazai vízügytörténet kutatását és népszerűsítését! Adója 1 %-át ajánlja fel a Duna Múzeum Baráti Köre EgyesületnekAdószámunk:
18396780-1-11

Pillanatnyi időjárási helyzet:

 

 

előrejelzés,két napra:


Fenntartónk:

  • ovf_55px.png

    Országos

  • Vízügyi

  • Főigazgatóság.

  • www.ovf.hu

Itt a vége, fuss ide érte!

Március 26-án a Visszaszámlálás-kampány utolsó hétfőjéhez érkezünk. Ahogy azt már többször is jeleztük, március 31-ig van lehetőség elbúcsúzni a Víz – Idő tárlattól, mely 2001 és 2018 között rengeteg látogatónak okozott örömöt. Szeretnénk, ha senki sem maradna le, és hogy ezt megkönnyítsük, az utolsó héten (március 26. – március 31.) kedden is nyitva tartjuk kapuinkat, illetve az utolsó héten érkező látogatóknak elengedjük a belépőjegy árát. Akik pedig szeretik tényleg a legvégére hagyni a múzeumi élvezeteket és csak szombaton érnek rá, azokat apró figyelmességgel lepjük meg.

Ne hagyják ki!  Tudás, szórakozás, élmény egy helyen!


prewiev A2 POSTER 3 WWD2018 HU helyi iskolas  prewiev A2 POSTER 3 WWD2018 HU helyi ovodas


neofoton extra francia


A Duna Múzeum bezár.. Vagy mégsem?
(A biztonsági rendszer videonaplói szerint kémkedő medvék settenkedtek a Múzeumban! :D )


A visszaszámlálás elkezdődött!

Víz - Idő című állandó kiállításunk 2018. március végén bezár, hogy 2019-re átadja helyét egy modern, 21. századi léptékű, látványos, új tárlatnak. Az átalakítás alatt a Duna Múzeum Látványtára és múzeumpedagógiai foglalkoztatója zavartalanul tovább működik.

JANUÁRBAN múzeumunk az eddigi évek gyakorlatával szemben NYITVA tart.

(A téli nyitvatartási rend szerint, 10-16 óráig, kedd - szünnap.)

Nézd meg utoljára!  Kedvcsináló a múzeumlátogatáshoz

 


 Ismerje meg Látványtárunkat!

Legújabb kiállítási egységünk a múzeum gyűjteményeinek legérdekesebb tárgyait mutatja be a közönségnek interaktív multimédiás eszközök segítségével. Fedezze fel Ön is a Duna Múzeum eddig nem látott kincseit!

A Látványtár hétköznap 10-15.30 óra között, kollégáink vezetésével tekinthető meg, az állandó kiállításra váltott belépőjeggyel. Hétvégi napokon előzetes  - legalább 1 héttel a tervezett látogatás előtt - bejelentkezéssel fogadjuk az érdeklődőket. Csoportok esetében a hétközbeni látogatást is kérjük előre jelezni!
Bejelentkezés: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


A Tanulás új élménye!

  Vízvizsgálat nagyítóval, mikroszkóppal, laboreszközökkel, maketteken, modelleken keresztül. Megtapasztalható érdekességek, kézzelfogható tapasztalatok a természet és a környezetvédelem világából – a Duna Múzeum új foglalkoztató termében. Választható foglalkozások és további információk a Múzeumpedagógia menüpont alatt.

A fejlesztés a TIOP-1.2.2-09/1-2010-0003 számú projekt keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, 2011-ben valósult meg.


Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy a csoportokat csak előzetes bejelentkezéssel tudjuk fogadni. A belépőjegy ára a foglalkozás, múzeumi óra díját nem tartalmazza, de az állandó kiállítás interaktív eszközeinek kipróbálása és a moderátoraink által nyújtott tájékoztató a látogatás része.


Nyitvatartás

május-október: 9-17 óráig
november-április: 10-16 óráig
szünnap: KEDD

Januárban múzeumunk az eddigi évek gyakorlatával szemben NYITVA tart!
(A téli rend szerint, tehát 10-16 óráig)


Szolgáltatási díjaink:

 
Teljes árú belépőjegy:   700,-Ft
Kedvezményes belépőjegy:   350,-Ft
6 éves kortól 26 éves korig, vagy 62 éves kor felett,
legalább két 18 év alatti személyt kísérő közeli hozzátartozó részére (max. 2 fő)
Családi jegy: 1.200,-Ft
Múzeumi óra, foglalkozás:  200,-Ft
Idegen nyelvű vezetés:  
    (angol, német)  

 

További információk, kedvezmények

Múltunk a víz

Mintaprojekt indult a Duna Múzeum gondozásában

A Híreink Rovathoz...

Az EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" elnevezésű mintaprojekt 5. és 6. befejező állomása október 26-án és november 6-án Esztergomban zajlott. A Duna Múzeum szakemberei által vezényelt mintaprogram utolsó két eseményén a projektben résztvevő két intézmény, a Than Károly Ökoiskola Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola, valamint a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Pálfy-Vízügyi Szakgimnáziumának diákjai vettek részt.

IMG 8141 IMG 8143 IMG 8214

IMG 8216 IMG 8495 IMG 8664

A Duna Múzeum múzeumpedagógusai által összeállított, Múltunk a víz című tematikus napokon résztvevő diákok – saját beszámolóik alapján – nagyon élvezték a múzeum különböző tereit kihasználó, a szokásos iskolai naptól eltérő tematikát. A projekt két utolsó napja hasonló forgatókönyv szerint zajlott. A diákoknak megérkezésük után néhány mondat erejéig bemutatták a több száz éves épületet, majd a gyerekek három csoportra váltak szét. Ezt követően forgószínpadszerűen váltogatták a helyszíneket, és mindenhol elvégezték a  rájuk bízott feladatokat. Ennek keretében megismerték a Duna Múzeum állandó kiállítását, melynek célja az volt, hogy átfogó képet kapjanak arról, milyen fontos szerepet játszottak a Kárpát-medence társadalmi és gazdasági életében vizeink, és hogyan határozták meg az itt élők mindennapjait. Ezzel párhuzamosan a tanulók interaktív formában multimédiás eszközök segítségével felfedezhették a Látványtárat, Széchenyi-sztorik” címmel hallhattak a múzeum Széchenyi gyűjteményéről és az eredeti dokumentumok feldolgozásával egy nemrégen elkészült egyedi társasjátékkal is további tudást szereztek. A nap befejezéseként mindkét iskola diákjai 4-5 fős csapatokban a Duna értéktár vetélkedőn vettek részt, melyet eredményhirdetés és díjazás zárt.

A Duna Értéktárat kimondottan azzal a céllal állították össze a Duna Múzeum szakemberei, hogy egy sokoldalú tudás-gyűjteményt hozzanak létre a szakiskolások részére.  Az értéktárban információk találhatók a természeti értékekről, a vízgazdálkodásról, a hagyományos gazdálkodási módokról és foglalkozásokról, de az anyag kitér a közlekedésre, a sportokra és az ivóvíz/csatornázás témakörére is. A diákok a projekt indulásakor az első helyszínen vehették kézbe a Duna Értéktár nyomtatott verzióját, és mellé különböző kreatív feladatokat kaptak, melyekre 5 fős csoportokban otthon/iskolában készülhettek fel. A projekt utolsó napján, Esztergomban pedig bemutatták közös munkájuk eredményét.

Duna Múzeum