Tisztelt Látogatóink!

 

Honlapunk jelentős megújulás alatt van, ezért esetenként rövidebb-hosszabb időre elérhetlenné válik. A kellemetlenségekért szíves türelmüket és megértésüket kérjük! Addig is tájékozódhat további információkért, ünnepi nyitvatartásért a Duna Múzeum Facebook-oldalán!

Könyvtári szolgáltatások

Múzeumunk könyvtári gyűjteményének adatbázisa az interneten keresztül is elérhető, így a kutatók, egyetemi vagy főiskolai hallgatók már előzetesen tájékozódhatnak arról, van-e a könyvtár állományában a kutatási témájukhoz kapcsolódó tárgyú könyv, kiadvány. Az érdeklődők a gyorsmezők segítségével böngészhetnek az online katalógusban, vagy a részletes keresési űrlap kitöltésével találhatnak rá a keresett könyvre. A gyorsmezős keresésnél a legördülő menüből választott bibliográfiai adatra (cím, szerző, kiadó, stb.) kereshetünk, és két adat beírása esetén többféle művelettel pontosíthatjuk, szűkíthetjük vagy bővíthetjük a keresést. A részletes űrlap segítségével bármilyen könyvészeti adat alapján tudunk keresni.


A kiválasztott könyvek kölcsönzésére nincs lehetőség, csupán helyben olvashatók. Amennyiben élni kíván a lehetőséggel, kérjük, hogy a kiválasztott könyv(ek) szerzőjét, címét és raktári jelzetét tartalmazó listával és kutatási kérelmével forduljon a múzeum igazgatójához.

SZIKLA21 Kereső