KUTATÓSZOLGÁLAT

Amennyiben kutatásait a Múzeumban szeretné folytatni, kérjük tanulmányozza intézményünk Kutatási szabályzatát. Ennek tudomásulvételét követően kutatási kérelmét (letölthető "Kutatási engedély" néven) juttassa el hozzánk – elektronikus vagy postai levélben – a Múzeum vezetőjének címezve. Az engedély megadásáról kiértesítjük, majd időpontot egyeztethet a gyűjtemények felelőseivel.

Kutatónapok rendje:

hétfő, szerda, csütörtök 9-14 óra

A kutatáshoz szükséges letölthető dokumentumok:

Kutatási szabályzat: szabalyzat.pdf (440 kbyte)
Kutatási engedély: engedely.doc (64 kbyte)
Kutatói nyilatkozat: nyilatkozat.pdf (44 kbyte)

A kutatáshoz kapcsolódó aktuális szolgáltatási díjainkat itt találja:

szolgaltatasi dijak.pdf (60 kbyte)

Főbb gyűjteményeink:

Adattár, Audiotár, Érem- és kisplasztikai gyűjtemény, Képeslapgyűjtemény, Műszaki dokumentációs gyűjtemény, Okmány- és iratgyűjtemény, Széchenyi iratok, Tárgyi gyűjtemény, Tematikus gyűjtemény, Történeti képgyűjtemény, Történeti térképtár, Videotár, Vízügyi fotóarchívum

Böngésszen gyűjteményi keresőnkben!

Könyvtári szolgáltatások

Múzeumunk könyvtári gyűjteményének adatbázisa az interneten keresztül is elérhető, így a kutatók, egyetemi vagy főiskolai hallgatók már előzetesen tájékozódhatnak arról, van-e a könyvtár állományában a kutatási témájukhoz kapcsolódó tárgyú könyv, kiadvány. Az érdeklődők a gyorsmezők segítségével böngészhetnek az online katalógusban, vagy a részletes keresési űrlap kitöltésével találhatnak rá a keresett könyvre. A gyorsmezős keresésnél a legördülő menüből választott bibliográfiai adatra (cím, szerző, kiadó, stb.) kereshetünk, és két adat beírása esetén többféle művelettel pontosíthatjuk, szűkíthetjük vagy bővíthetjük a keresést. A részletes űrlap segítségével bármilyen könyvészeti adat alapján tudunk keresni.


A kiválasztott könyvek kölcsönzésére nincs lehetőség, csupán helyben olvashatók. Amennyiben élni kíván a lehetőséggel, kérjük, hogy a kiválasztott könyv(ek) szerzőjét, címét és raktári jelzetét tartalmazó listával és kutatási kérelmével forduljon a múzeum igazgatójához.

SZIKLA21 Kereső