apple touch icon

Jó tudni

 
Tisztelt Pedagógusok!

Szeretettel várjuk Önöket és tanítványaikat a Duna Múzeumban! Ezeken az oldalakon a 2015/2016 tanévre szóló múzeumpedagógiai kínálatunkat mutatjuk be. Bízunk abban, hogy idén is találnak nálunk olyan foglalkozást, programot, mellyel tartalmasabbá, színesebbé tehetik az iskolai és iskolán kívüli szervezett tevékenységeket.

Múzeumpedagógusaink:

Gróhné Illés Ildikó (óvodások és általános iskola 1-5. osztály)

Fehér Györgyi (általános iskola 6-8. osztály és középiskolások)

A sikeres látogatás érdekében:

A látogatás tervezésekor tekintsék át programkínálatunkat itt, a honlapon.

Ha még nem jártak nálunk, lehetőség szerint látogassanak el múzeumunkba, mielőtt a gyerekeket elhoznák.

Egyeztessenek múzeumpedagógusainkkal telefonon vagy e-mailben! A csoportokat

legalább egy héttel a látogatás előtt kérjük bejelenteni!

A múzeumban egyidejűleg legfeljebb 70 fő tartózkodhat, a be nem jelentett csoportok látogatását esetenként korlátoznunk kell. Megértésüket köszönjük!

Készítsék fel tanítványaikat a látogatásra! Kérjék meg őket, legyenek tekintettel másokra, vigyázzanak a kiállításban elhelyezett értékekre!

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a megadott időpont a foglalkozás kezdési időpontja, legyen idő a látogatás megkezdése előtt a gyermekeknek a mellékhelyiség használatára, esetleg étkezésre, szomjoltásra. 

A gyermekek csomagjait a ruhatárban kérjük leadni.

Amennyiben egyedi kérésük van a foglalkozásokat illetően (szakmai nap pedagógusoknak, egyéni témaválasztás, iskolai tematikus nap megrendezése, stb.) múzeumpedagógusaink szívesen állnak rendelkezésükre.

A csoportok az 50%-os kedvezményes belépőjeggyel tekinthetik meg kiállításunkat. A belépőjegy ára a foglalkozás, múzeumi óra díját nem tartalmazza, de az állandó kiállítás interaktív eszközeinek kipróbálása és a moderátoraink által nyújtott tájékoztató a látogatás része.

Gyakorlati tudnivalók:

A kerékpárral érkezők járművüket az udvari biciklitárolóban helyezhetik el.

A múzeumban a mozgáskorlátozottak közlekedését hernyótalpas lépcsőjáró segíti, amely azonban nem minden esetben nyújt elegendő segítséget. Kérjük, előzetesen egyeztessen kollégáinkkal a megadott elérhetőségeken!

Amennyiben külön busszal érkeznek, a Vörösmarty vagy a Petőfi utcában a buszmegállóban tudnak a leszállás idejére megállni.

Foglalkozástípusok:

Tematikus múzeumlátogatás: előre bejelentett csoportok a kiállításban egy-egy témakört részletesebben, az iskolai tananyaghoz kapcsolódóan dolgoznak fel a múzeumpedagógus segítségével. Elsősorban azoknak ajánljuk, akik a tanév során több alkalommal terveznek látogatást.

Múzeumi óra: az iskolai tananyaghoz kapcsolódó, a múzeum profiljához igazodó, iskolán kívüli tanóra. A foglalkozások egy része a múzeum kiállítóterében zajlik. Időtartama 45 perc. Előzetes időpont-egyeztetés szükséges.

Múzeumi foglalkozás: a múzeumlátogatást kiegészítő, a múzeum gyűjteményéhez, profiljához kötődő foglalkozás, melynek során általában tárgyalkotó képességüket is kipróbálhatják a gyerekek. Időtartama korcsoport-függő, 30-50 perc.

Kézműves foglalkozás: az év bármely szakában kérhető tárgyalkotó foglalkozások.

Szolgáltatásaink diákcsoportok részére:

Teljes árú belépőjegy:                                                      700,- Ft/fő

Kedvezményes belépőjegy:                                             350,- Ft/fő

Ingyenes a belépés:

a 6. életévüket be nem töltött kiskorúaknak
a fogyatékossággal élőknek és kísérőjüknek
a közoktatásban dolgozó pedagógusoknak
minden hónap első szombatján
március 15-én, augusztus 20-án és október 23-án.

Tárlatvezetés angol/német nyelven:                            15.000,- Ft/csoport

Múzeumi órák, foglalkozások:                                          200,- Ft/fő

Kiállítás vezető feladatlap:                                                 10,- Ft/db