Múzeumok Őszi Fesztiválja 2021 program

2021. október 1. – november 11.

„Múzeumi Harmónia”

2021. október 1. péntek 16:00 – Tanárok Éjszakája. Helyszín: Babits Emlékház (2500 Esztergom, Babits Mihály utca 11. G. Tóth Franciska irodalmár előadást tart a ház történetéről. Zene és versmondás szórakoztatja a résztvevőket, tárlatvezetés során bepillanthatnak a költő életébe. Az esztergomi múzeumpedagógusok néhány percben bemutatják aktuális kínálatukat. Nagy szeretettel várjuk az irodalomtanárokat!

2021. október 3. vasárnap Családi nap 10-15 óráig

  • 10:00 Múzeumi harmónia/Jóga

Jóga a belső harmónia megteremtéséért, vízzel kapcsolatos, relaxációs jóga óra, melyet a Duna Múzeum Európai Közép Galériában tartunk. A program online is követhető lesz.

Regisztráció 2021. október 1-ig: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kérjük, tornaszőnyeget hozzanak magukkal!

  • 10:00 -14:00 Vizes játékok

(Archimedesi csavar, vízhangok, aquaductus építő, horgásztanya, csigavonalas vízemelő)

  • 11:00-13:00 Őszi hangulatképek festése Brassai Gabi festőművésszel

  • 11:00-13:00 (Mű) Tárgyak titkai

A restaurátor felfedi, miről mesélnek gyűjteményeink rejtett kincsei. A résztvevők kipróbálhatják a vízjeles papírmerítést.

  • 13:00-14:00 Víz-hang felismerő játék. A kb.10 perces program folyamatosan indul.

  • 14:00 Kalandozás a Leskowsky Hangszergyűjtemény különleges hangszereinek birodalmában.

Énekel-e a fűrész? Mit lő ki a zenélő íj? Vannak-e hangyák a didgeridooban? Szép-e a Hang hangja? Andalít-e a szanszula? Ilyen és még számtalan kérdésre ad zenés választ az interaktív hangszerbemutató. A résztvevők is aktív szereplői lesznek a humorral átszőtt műsornak.

(A kecskeméti Leskowsky Hangszergyűjtemény Magyarország legnagyobb hangszermúzeuma.)

2021. október 3. vasárnaptól Virtuális kiállítás a káptalani épület történetéről napjainkig.

(A pincétől a padlásig.)

Megmutatjuk hogyan változott a gyönyörű barokk épület kihasználása az évszázadok folyamán, hogyan lett az egykori káptalan házból mára múzeum. A nagyközönség számára ritkán látható régi dokumentumok, fotók láthatók majd a virtuális kiállításon, amit

ERRE a linkre kattintva lehet megtekinteni.

2021. október 15. péntek: Kovács Melinda kiállításán zenés tárlatvezetés. A vezetést tartja Kovács Melinda, csellón közreműködik Gáspár Csilla.

2021. október 27. szerda 9:00-16.00 Őszi szünetelő

Egész napos múzeumpedagógiai program 7-12 éves gyerekeknek.

Fedezzétek fel velünk az őszi erdőt! Terméseket, színes leveleket gyűjtünk, majd Brassai Gabi festőművész útmutatása alapján megfesthetitek élményeinket. A nap további részében mécsest és levélnyomatos szütyőt készíthettek.

A program ára: 4500 Ft (ebédet biztosítunk)

Regisztráció 2021. október 26-ig: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

2021. november 8-9: Országos Múzeumpedagógiai Konferencia – a Duna Múzeum, mint társszervező. Múzeumi harmónia mottó köré épül a konferencia, melynek témája is a rekreációhoz, turizmushoz kapcsolódik. Előadások, jó gyakorlatok bemutatása, kerekasztal beszélgetés.